Aktiviteter 2022

2022 kommer vara ett aktivt år för vår klubb. Vi kommer att kombinera fysiska träffar med flera digitala föreläsningar.

 

Juni
30/6-1/7 Vattenläger i Lysekil  (se text här på hemsidan). 
Anordnare vattenkommittén, Rasklubben för PVH

Juli
1/7 Vattenprov i Lysekil (se text här på hemsidan).
2/7-3/7 Vattenläger i Lysekil (se text här på hemsidan
3/7 Vattenprov i Lysekil (se text här på hemsidan).
 
16/7 kl 10 Portispromenad i Stockholm. Portispromenad runt Långsjön i Älvsjö med fika på Herrängens Gård. Ansvarig Cathrine Stjärnekull. Anmälan i inlägg på Facebook i gruppen Rasklubbens Facebooksida. samt i Portisar i Stockholm.

24/7 kl 10 Portispromenad i Växjö. Ansvarig Yvonne Anerland. Mer info kommer på webben samt på  Rasklubbens Facebooksida.
 
Augusti
6/8 kl 10 i Stockholm. Vattenintroduktion med Yvonne Weijmar. Mer info kommer

20/8 kl 10 Portispromenad i Eskilstuna. Ansvarig Marie Brännman-Karlsson.
Mer info kommer.
 
24/8 Kursstart SKKs digitala uppfödarutbildning
Är du uppfödare av portugisisk vattenhund och har kennelnamn? Har du inte ännu gått SKKs uppfödarutbildning eller var det mer än tio år sedan du gick den?
Då vill vi erbjuda dig att betala för din utbildning. Den skall påbörjas eller avslutas under 2022. När du genomfört utbildningen och fått ditt examensbevis återbetalar vi kursavgiften. Du betalar själv kursmaterial.
 
 
September
10-11/9 Jubileumsutställning – med Inofficiell Rasspeciallördagen, trevligheter och vattenträning mm på söndagen. ALLA kommer vara varmt välkomna, både medlemmar och icke medlemmar med hundar som är lejonklippta, oklippta, nedklippta... Helgen blir ett utmärkt tillfälle att frossa i portisar. Mer info kommer.


17/9 Äventyrspark i Täby
Lördagen den 17 september har vi bokat Äventyrsparken i Täby. Äventyrsparken har gott om plats för 15 hundar som under ca 2 timmar i lugnt tempo hinner träna på samtliga stationer, samt både pausa och fika.
Grupp 1 kl 14-16 inkl fika. Max 15 ekipage (1 förare och 1 hund). 
Grupp 2 kl 16.30-19 inkl korvgrillning. Max 15 ekipage (1 förare och 1 hund). 

Specialpris 100kr/ekipage, som betalas in så fort ni fått bekräftelse att ni kommit med.
Maria Stålebrant och Cathrine Stjärnekull är ansvariga för denna aktivitet som endast vänder sig till medlemmar i RPVH. Tycker du det här låter kul? Anmäl dig till info@portugisisk-vattenhund.nu Uppge om du vill vara med i grupp 1 eller 2.

Läs mer om äventyrsparken här: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=519850329622867&id=107168817557689


Mer på gång

Fler träffar och fler digitala föreläsningar kommer. För visst är väl ni också sugna på att höra om hur det är att träna en räddningshund? Och hur det är att träna en alarmerande servicehund som larmar när sockernivån blir för låg hos ägaren? Och...Tillbakablick


Den 10 maj - Digital föreläsning Portis vardagsliv med hundcoachen och portisägaren Madeleine Pettersson med rubriken "Drömmer du om en vardag där allt fungerar med din hund?" Hon ger dig ökad förståelse för varför hunden gör som den gör och du får med dig flera praktiska verktyg. Det kommer även finnas möjlighet till dialog. Anmäl dig till stjarnekull@hotmail.com Skriv Portis Vardagsliv i ämnesraden. Ansvarig: Styrelsen genom Cathrine Stjärnekull
 
Den 14 maj kl 10 blir det portispromenad på Gärdet med Maria Stålebrant och Cathrine Stjärnekull. Mer info och vart du ska anmäla dig kommer.

Den 14 maj kl. 11 Portisträff, en återstart för Skaraborgs portisar, mattar och hussar. Tacksamt om du skickar namn/mailadress/tel nr. + intresse till Kerstin Petersén mer info får du efter intresseanmälan. Margareta Dahlin dahlin22@outlook.com
 
Den 27-28 maj Introduktionskurs i vattenarbete för portugisiska vattenhundar i Luleå, se mer här >>>