Rui Oliveira Portugal 

Rui Oliveira, PortugalRui Oliveira, Lissabon, är för många ett välkänt ansikte från utställningsringarna runt om i hundvärlden. Hans stora kunnande och ödmjuka framtoning gör honom till en mycket omtyckt domare.

Mr Oliveira började sin bana 1974 med att visa sin pappas pointers. Det resulterade i flera champions under prefixet Vale Carvoeiro. 1984 blev han själv domare och är i dag FCI ”allrounder” vilket innebär att han för döma alla raser på internationell nivå.
Rui Oliveria är vicepresident i den portugisiska kennelklubben och medlem av standardkommittén inom FCI. 

Mr Oliveria har ett stort intresse för de inhemska raserna där den portugisiska vattenhunden är den ras som ligger honom varmast om hjärtat. Han har på nära håll följt rasen sedan 70-talet och varit delaktig i uppfödning och som handler av rasen under en period. 2013 gav han ut boken ”Portuguese water dog, the standards- type and morphology - A Technical Breed Study-, den rapport som han bygger sin föreläsning kring. Det året var det många av våra medlemmar som deltog i den stora portiskonferensen i Algarve där Rui Oliverina var bejublad föreläsare.

I februari har vi alla chansen att återigen få ta del av hans kunskaper om den ras vi alla älskar, den portugisiska vattenhunden!