GDPR

Information från rasklubben för portugisisk vattenhund (RPVH) om personuppgiftsbehandling enligt GDPR (2018-05-25)

Från och med 25 maj 2018 behandlas personuppgifter i enlighet med den nya dataskyddsförordningen (GDPR), som ersätter den gamla personuppgiftslagen PUL. Enligt dataskyddsförordningen behöver RPVH informera dig som medlem/deltagare/ägare/förtroendevald etc. om att vi lagrar dina personuppgifter. Vid anmälan till olika aktiviteter, vid registrering av valpkull, hälsoresultat med mera kommer du behöva godkänna att du har läst och tagit del av RPVHs information kring lagring av personuppgifter. Behandling av personuppgift kan ske genom fullgörande av avtal, genom samtycke eller med RPVHs berättigade intresse som laglig grund.

Som medlem, uppfödare, deltagare, ägarregistrerad till hund, förtroendevald med mera i RPVH och vid deltagande på RPVHs aktiviteter (utbildningar, kurser, läger, möten, utställningar och tävlingar med mera) godkänner du att RPVH sparar och lagrar dina personuppgifter. 

Rasklubbens policy GDPR - Dataskyddsförordningen hittar Du här >>  
Pdf-dok för utskrift finns här>> 


 


Rasklubben vill gärna förbättra möjligheterna till kommunikation med dig som enskild medlem. Vi önskar därför få tillgång till din e-post adress för att kunna nå ut med information som rör rasklubbens arbete och viktig information som påverkar dig som medlem. Att skicka information via e-post spar både på miljön och portokostnader. Genom att fylla i formuläret godkänner du att RPVH får lagra din e-postadress och telefonnummer i ovanstående syfte. Du kan när som helst begära rättelse eller radering av din e-post adress ur medlemsregistret.




 

 








 

På Datainspektionens webbplats kan du läsa mer om förordningen: https://www.datainspektionen.se/vagledningar/gdpr-pa-fem-minuter/ 

Translate